webdesigner & webdeveloper

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Mathieu Maas, een Media Designer met specialisatie Gamedesign. Momenteel werk ik bij Fruitcake in Sint Oederode als Backend developer. In mijn vrije tijd  maak en ontwerp ik graag websites voor klanten en kennissen. Ik ben 22 jaar oud en woon in Zijtaart, Noord-Brabant.

HTML/CSS

5 Jaar

JQuery/Javascript

5 Jaar

Responsive Design

4 Jaar

WordPress

3 Jaar

PHP

3 Jaar

PHP

Ik werk al een aantal jaar met PHP in verschillende CMS-systemen zoals OSCommerce en WordPress. Daarnaast schrijf ik ook eigen thema’s, plugins en functies, die te combineren zijn met verschillende frameworks en systemen.

HTML en CSS

In HTML en CSS heb ik al 5 jaar ervaring. Ik bouw met HTML en CSS websites geheel van scratch tot een responsive website met behulp van de laatste technieken en guidelines. Ik maak ook animaties en interactieve delen binnen deze websites.

Javascript en jQuery

Javascript gebruik ik om delen van een website visueel interactief te maken. Daarnaast om front- en back-end met elkaar te laten communiceren via AJAX. Zo is het mogelijk om bepaalde data op te halen op basis van input van de gebruiker. jQuery gebruik ik naast CSS ook voor animaties en het laten zien/veranderen van bepaalde delen van een website.

C# en Unity

Tijdens mijn Minor ICT & Gamedesign en Innovatieroute heb ik vooral gewerkt met Unity en daarin games gemaakt in C#. Alles is object based geprogrammeerd. Inmiddels heb ik hier ook al 4 jaar ervaring mee en een aantal prototypes gemaakt.

WordPress

Om het voor mij en de klant makkelijker te maken maak ik vaak mijn websites in WordPress. Zo kan de klant zelf ook wijzigingen aanbrengen en de website beheren. De websites worden gebaseerd op al bestaande thema’s of een eigen custom thema. Naast thema’s schrijf ik ook eigen plugins of uitbreidingen op bestaande plugins.

Laravel

Naast alleen PHP werk ik ook veel met Laravel aan maatwerkprojecten. Dit varieert van kassasystemen en verwerkingssystemen tot administratie en boekhoudsystemen.